Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
nissan-l.jpg

Nissan

Защо Nissan? Има три причини за това. Първата е, че японците създават наистина добри и надеждни коли. Изработени са с иновативни технологии, а освен това моделите на Nissan редовно показват на тестовете за автомобили втора употреба от добри до много добри резултати. Второ: автомобилите на Nissan са истински красавци. Например моделите Qashqai и Pulsar, единият от които представлява кросоувър джип, а другият – компактен автомобил, привличат погледите с впечатляващи форми и динамичен дизайн. Атрактивен и комфортен автомобил, който човек не очаква да види на светофара. По отношение на оборудването при удобството за главата и краката Nissan винаги може да предложи нещо повече от другите производители. Има и трета причина защо употребяваните автомобили на Nissan са винаги добър избор. И това е цената им. Серийните модели на Nissan с пищно оборудване са по-изгодни в сравнение със спартански обзаведените автомобили на много от европейските производители.

Nissan Pulsar von vorn

Тези Nissan модели правят силно впечатление

Шикозни и практични – това е включено в ДНК-то на всеки Nissan, от употребяваните чак до новите автомобили. Щедро проектираното вътрешно пространство предлага достатъчно място също и за европейското телосложение. Автомобилите на Nissan не са единствено прагматичен избор за градски и извънградски жители, но също така ни убеждават със своите естетически предимства. Понякога са в дързък ретро стил, друг път са готини с футуристичен външен вид. Ще ви представим най-обичаните модели на Nissan, които, дори и употребявани, продължават да бъдат красавци на пътя.

Nissan Qashqai von vorn

Nissan Qashqai : Името му произлиза от един номадски народ. С голямата си каросерия и издължена ходова част Nissan Qashqai създава впечатление сякаш човек може по всяко едно време да се отправи на път към съименниците в Южен Иран, без значение какъв е теренът. Първото поколение Qashqai било представено през 2006 г., а от 2013 г. се произвежда и второто поколение от този модел. Не без основание Qashqai е най-продаваният модел на Nissan, а употребяван може да се намери на прилична цена. Към офроуд естетиката спада голямото пространство, което моделът предлага, и обичайните ценности, свързани с употребяваните автомобили на Nissan, към които спадат и повечето джипове. Qashqai е малко по-голям от един VW Golf, въпреки че, за разлика от компактните автомобили, човек се чувства леко повдигнат, благодарение на положението на седалките. Към това можем да прибавим и мощни двигатели, най-вече дизелови такива, които са изключително впечатляващи. Oборудването на серийните модели е богато, като започнем с шест въздушни възглавници, които биват допълнени с контролирана климатична инсталация, както и с панорамен покрив от стъкло.

Nissan Micra von vorn

Nissan Micra : Той е класика при малките автомобили на Nissan – да се намери добър употребяван автомобил е всичко друго, но не и трудно. Първото поколение от този модел е пуснато в производство през 1982 г. и в първите години е предлагано също като Datsun Micra. Десет години по-късно е последвано от второто поколение коли, а от 2003 г. се произвежда и третото поколение. Този модел бил толкова обичан от нежните половинки, че Nissan Micra бързо придобил славата на женкаря от Далечния Изток. С големите си фарове, решетка, приличаща на провокативна усмивка, и размери Micra е без съмнение един типично дамски градски автомобил. От 2010 г. се произвежда четвъртото поколение от модела. Мicra се отличава с добри възможности за задвижване на предните и задните колела, малки двигатели с ограничено потребление на гориво, както и с богат набор от функции. Дори когато по-старите автомобили са склонни към проблеми, свързани със спирачките, шасито или волана на колата, новите модели показват по-малка чувствителност към подобен вид проблеми. Също така често притежават по-добри характеристики от други малки автомобили.

Nissan Juke Heckansicht

Nissan Juke : Nissan Juke е малкият непослушен брат на Qashqai. Не толкова просторен като компактния джип, Juke предлага по-малко пространство за краката и главата. Също и при дисковото пространство човек трябва да приеме, че автомобилът притежава няколко недостатъка. Въпреки това Nissan Juke ни убеждава с безспорния си дизайн. Автомобилът притежава характерни леко продълговати фарове, както и диагонално наклонен покрив в посока към гърба. Няма друг джип, който да бъде толкова впечатляващ. Той е забележителен в своя клас, защото е подходящ не само за пътища, но с мощните си двигатели подхожда и на неравен терен. Заради ограниченото си задно виждане Nissan Juke е трябвало да бъде оборудван с камера, с която да се вижда назад. Такава обаче предлагат или луксозните Tekna на Nissan, или могат да бъдат намерени при употребяваните автомобили, чиито собственик си е купил пълния навигационен комплект. Nissan Juke се произвеждат от 2010 г., а през 2017 г. е обявено, че ще излезе новото поколение. Nissan Juke Nismo е спортен вариант като RS версията, а под капака работи 1,6 л. турбо бензинов двигател с 218 к.с. .

Nissan: Най-старият японски автомобилен производител открива винаги нови пътища

Началото си Nissan води от автомобилопроизводителя Kaishinsha, който бил основан през 1911 г. в Токио и три години по-късно произвел първата си собствена кола. Моделът носил името DAT и бил кръстен на тримата инвеститори Кенджиро Ден, Рокуро Айома и Акатеро Такойчи, които позволили на основателя на фирмата Масуджир Хашмито да развие и произведе първия прототип. Въпреки това DAT претърпял неуспех поради ограниченото търсене и високата цена. Тогава фирмата започнала да произвежда тежкотоварни камиони за армията. В средата на 20-те години компанията се сляла с друг производител на камиони, за да произвежда DAT автомобили. Освен луксозни автомобили с Datson 10 за първи път бил произведен малък автомобил. Името произхожда от английската дума за „син“. Въпреки че английският еквивалент на думата „син“ на японски означава „загуба“. След като ураган разрушава фабриката, марката е преименувана на Datsun, като думата „sun “ отново произлиза от английския и означава „слънце“, правейки препратка към Япония като Страната на изгряващото слънце. През 1931 г. компанията била поета от Tobata Casting. Името на фирмата Nissan представлява съкращение от Holding Nihon Sangy, който търгува на токийската фондова борса от 1928 г. Те купили Tobata Casting през 1933 г. През 1934 г. холдинговото дружество официално било преименувано на Nissan Motor Company.

След Втората световна война Nissan разширили асортимента си чрез умели придобивки

Nissan 240Z Vorderansicht Nissan 370Z Vorderansicht

По време на Втората световна война имало промяна в производството на автомобили – вместо тях започнали да се произвеждат корабни и самолетни двигатели за армията. След края на войната главната централа в Йокохама била бързо възстановена отново. През 1945 г. били произведени първите товарни автомобили, две години по-късно – първите автомобили. По време на Корейската война, започнала през 1950 г., Nissan изготвяли камиони за американската армия, с помощта на което фирмата събрала достатъчно капитал, за да се модернизира. Първоначално били монтирани лицензирани продукти на британския автомобилен строител Austin, но скоро след това от компанията започнали и производство на собствени автомобили. Малките автомобили били толкова успешни, че скоро започнали да ги изнасят към Европа и Северна Америка. През 1965 г. Nissan поема Aichi – производител на малки автомобили, а година по-късно последвала покупката на Prince Motor Company, която се била специализирала в изработката на луксозни лимузини. Успешни модели като Prince Skyline или Prince Gloria били продължени съответно като Nissan Skyline и Nissan Gloria. Следващ акцент през 1960 г. било въвеждането на Datsun 240Z – спортна кола от легендарната серия Z. Тя принадлежи към една от най-успешните и продавани серии спортни автомобили в света.

През 70-те и 80-те години Nissan се превърнал в глобален играч на пазара

Nissan Pathfinder von vorn

През 70-те и 80-те години пред Nissan се отворили нови пазари. В допълнение към съществуващите вече заводи в Мексико и Австралия били отворени и нови такива в САЩ, Испания и Великобритания. През 1981 г. марката Datsun била изоставена и всички дейности се извършвали под наименованието на Nissan. След като Toyota с Lexus и Honda с Аcura въвели в САЩ и Канада своите луксозни марки, Nissan не искали да пропускат тази тенденция. През 1989 г. с Infiniti представили своя собствена линия от луксозни автомобили на северноамериканския пазар. Като един от първите автомобилни производители от Nissan осъзнали потенциала на всъдеходите, по-късно познати като джипове. През следващото десетилетие обаче Nissan силно усетил японската финансова криза – глобалният играч се борил с високи разходи и ниски продажби. През 1999 г. Nissan влиза в стратегическо съдружие с Renault. Всъщност компаниите остават независими. Свързани са помежду си благодарение на обмяната на акции. Опитният мениджър Карлос Госн поел управлението на Nissan, като преди това е участвал в подпомагането на Renault. И този път положението се подобрило. В рамките на няколко години изкарал Nissan от кризата.

Също и за Nissan алтернативните двигатели са предизвикателството на бъдещето

Nissan X-Trail von oben Напред с Nissan Leaf

От 2002 г. съдружието между Renault и Nissan координира съвместното развитие и стратегическите цели и на двете компании. Nissan продава само някои от автомобилите на Renault под собствената си марка. Но също така автомобилните платформи биват заедно развивани, така че двамата партньори да могат да използват своите модели. Компаниите си разменят технологии в областта на двигателите, задвижващите механизми и скоростната кутия, така че да се развиват, а разходите да бъдат по-ниски. От 2007 г. насам Nissan работи съвместно с японския електронен концерн NEC (Nippon Electric Company) за развитието на алтернативни двигателни механизми. Резултатът е Nissan Leaf – електромобил, който се произвежда от 2010 г. До настоящия момент това е най-продаваната кола в света с електрически двигател. Бъдещата серия трябва да притежава двигател с вътрешно горене. Този модел на Nissan и употребяван е също толкова добър и изгоден. Също и с Daimler компанията има стратегическо партньорство от 2010 г. От 2014 г. Nissan отново предлага автомобили с марката Datsun. Предлагат се евтини автомобили, основаващи се на вече доказалата се във времето технология на Nissan. Основни страни, към които са насочени продажбите, са: Русия, Индонезия, Индия и ЮАР. От друга страна Nissan е представен от луксозния модел Infiniti в Европа и Северна Америка. Към актуалните продавани модели на Nissan спадат например: Nissan Pulsar, големият джип Nissan X-Trail или спортното купе Nissan 370Z, който крие под капака си четирилитров бензинов двигател с 330 к.с.

Актуални модели от Nissan в категорията употребявани автомобили

Име на модела Клас Период на производство Бележки
Nissan Leaf Компактен клас от 2010г. Името стои зад водеща, щадяща околната среда, достъпна, семейна кола.
Nissan Micra Малък автомобил от 2010 г. (3-то поколение) В Индия се предлага като Renault Pulse. През 2013 г. претърпява визуално подобрение. Първата Micra, която не могла да бъде оборудвана с ремарке.
Nissan Note Миниван от 2012 г. (2-ро поколение) 30 см. По-дълга от Nissan Micra.
Nissan Pulsar Компактен клас от 2014 г. Разработена от испанския клон на Nissan и се разпространява изключително в Европа.
Nissan Juke Мини Джип от 2010 г. Мощните варианти са налични като Nissan Juke Nismo и Juke Nismo RS.
Nissan Qashqai Джип от 2013 г. (2-ро поколение) Европейската версия се произвежда в северноамериканския град Вашингтон.
Nissan X-Trail Джип от 2014 г. (3-то поколение) Най-продаваният модел Nissan в света. Визуално прилича на Nissan Murano и Nissan Qashqai.
Nissan Murano Джип от 2008 г. (2-ро поколение) Произвежда се през 2010 г. и 2011 г. Кабрио версията е налична като Murano Cross Carbriolet.
Nissan 370Z Спортно купе от 2008 г. Псевдоним: Fairlady Z. Предлага се също и отворена роудстър версия. Произвежда се от юни 2013 г.
Nissan GT-R Спортно купе от 2007 г. Произвежда се от 2010 г. Мощният вариант е наличен като GT-R Nismo.
Nissan Evalia Малък бус от 2010 г. Идентичен на Nissan NV200, но със съществена разлика: NV200 притежава двойни врати, докато Evalia – задна врата на багажника.

Преглед на допълнителните линкове