Преминете към основното съдържание

Обновихме дизайна на приложението

Сега то е по-свежо, по-модерно, по-изчистено. Открий новия ни дизайн с познатите функции. Надяваме се да ти хареса!

Търсене на употребявани автомобили Nissan Silvia в AutoScout24

Nissan Silvia

Купето Nissan Silvia се предлага в Европа до 1988 г.

На японския пазар купетата на моделната серия Nissan Silvia принадлежат от средата на 70-те години, както другата производствена серия на големите купета Nissan Skyline, към класическите спортни модели на производителя на превозни средства Nissan. Задвижването на задните колела при Nissan Silvia бележи програмата на компактните спортни купета на японците почти 25 години преди производството им да бъде прекратено през 2002 г. Седмото поколение на Nissan Silvia влиза в търговската мрежа с различни имена в зависимост от държавата в която се продава. Докато наименованието Nissan Silvia се запазва в Япония почти през целия конструктивен период, моделът 2+2 места влиза в търговската мрежа в повечето европейски страни през периода от 1989 г. до 1998 г. като Nissan 200SX . След 1998 г. моделът може да бъде открит в Европа за период от четири години като „импортирано превозно средство“.

В по-ранните си производствени години Silvia слиза от поточната линия като автомобил с две врати тип седан

Производителят предлага първоначално през 60-те години „прамодела“ на Nissan Silvia в малобройни серии с фирменото име Datsun и тази стратегия се запазва до 1979 г. Приемникът на този модел бива конструиран вече в големи серии и се появява в търговската мрежа като модел с две врати от поколението на т.н. S110 моделите и официално носи името Nissan Silvia. През този период Silvia се произвежда първоначално с каросерия тип седан с подчертано ъглови форми. Особеност при Nissan Silvia S110: спортното купе е с малък триъгълен прозорец при страничната конструкция към задната врата. Друг характерен признак на ранния Nissan Silvia са монтираните доста по-напред от зоната на калниците странични огледала.

През 1984 г. Nissan Silvia идва на пазара като хечбек версия

Наред с произведените тип седан версии, през 1984 г. японците конструират втора версия на Silvia, която слиза от поточната линия с класическа форма на хечбек купе. За разлика от модела с две врати, хечбек версията на официално назованото поколение като Nissan Silvia S12 получава остра, подобна на стрела предница със спойлер тип „устна“. Освен това типични за Silvia S12 са отварящите се фарове.

Кабриолет версията на Nissan Silvia допълва през 1989 г. моделната програма

Със смяната на поколението през 1989 г. Nissan Silvia получава с две врати по-традиционно изглеждаща единица на фаровете, която e разположена като светлинна линия под тесен стъклен покрив, докато хечбек версиите продължават да бъдат конструирани с отварящи се фарове. Важни нововъведения в конструктивната фаза на Nissan Silvia S13: за пръв път има вариант с отворена каросерия, който напуска заводските халета под името Nissan Silvia Cabriolet , но в ограничени бройки. Последното поколение на Nissan Silvia слиза от поточната линия в конструктивни фази S14 и S15 до 2002 г.

Моторизации на Nissan Silvia

Традиционно производителят монтира в своите купе серии на Nissan Silvia двигатели с 4 цилиндъра , които в по-високия клас мощности са комбинирани със система за впръскване и турбокомпресори. В средата на 80-те години за пръв път на пазара идва купе с висока мощност с 6 цилиндъра , което предоставя на Nissan Silvia мощност от 121 kW (165 конски сили). През последните производствени години японците оборудват турбомоделите с двигател с четири цилиндъра с клас на мощност от 184 kW (250 конски сили) , който ускорява Nissan Silvia само за 7.5 секунди до 100 километра.