Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
nissan-juke-front

Nissan Juke

Nissan Juke Преглед

Виж подробен преглед на автомобила Nissan Juke, включително подробности за най-важните характеристики, технологията на двигателя, оборудването и други полезни данни за този модел. Прочетете още

Нови от:€ 9 990,-*
Употребявани от:€ 4 300,-*
*Най-ниска цена в AutoScout24 през изминалия месец

В началото на новото хилядолетие японският конструктор на автомобили взима решение Nissan да попълни програмата си, в която до този момент доминират големите офроуд джипове [ (наречени още SUV)] като Nissan Pathfinder или Nissan Patrol, с по-малки модели. Nissan Murano и X-Trail поставят началото, последвани са от Nissan Qashqai – първият пилотен модел на кросоувър джип, преди да се появи на пазара през 2010 г. Nissan Juke – първият мини джип на производителя. Технически Nissan Juke се базира на разработената заедно с Renault конструктивна платформа, върху чиято основа се появяват малките автомобили като Nissan Cube. Тъй като моделът Juke трябва дизайнерски да напомня на джип, японците предлагат новия модел също така във вариант със задвижване на четирите колела. Всъщност тези модели са налични само заедно с върхова моторизация.

С върховата си моторизация Nissan Juke може да вдигне 190 конски сили

Японците монтират в Nissan Juke като върхова моторизация бензинов агрегат с турбокомпресор, който предоставя на малкия джип до 140 kW (190 конски сили) мощност на разположение. Така Nissan Juke в рамките на осем секунди достига до 100 км/ч от място. Върховата скорост е 215 километра в час. Те комбинират 1,6-литровия двигател с ръчно шестходово превключване, а е налична и опция за автоматично задвижване. Комбинираният разход според производителя е около 6,9 литра на 100 километра. Това отговаря на CO2 емисия от около 159 гр/км.

Един по-кротък бензинов агрегат и дизелов двигател като алтернатива за Nissan Juke

При Nissan Juke има като алтернатива предно задвижване с бензинов двигател, също и по-малък 1,6-литров агрегат, който разгръща мощност от максимално 86 kW (117 конски сили) и изтласква Juke до 170 км/ч. С това оборудване на двигателя моделът успява да ускори от място до 100 км/ч за 11,5 секунди. Затова и разходът и стойностите на околната среда са с по-добри показатели, отколкото при турбо задвижването на всички колела: по-кроткият Nissan Juke, клас 1,6 литра, изразходва средно 6,3 литра, което се равнява на CO2 изпускане от 145 гр/км. По-икономичният Nissan Juke е дизеловият модел с акумулираща горивна система с високо налягане 1,5 литра и 81 kW (110 конски сили). Разходът на гориво се задържа на 5,1 литра дизел (134 г/км CO2). Максималната скорост на дизеловия модел, подадена от производителя, е 175 км/ч. Всички двигатели са в съответствие с предписанията на нормата за вредни емисии Евро 5 и в производствената серия дизеловите двигатели са оборудвани с филтър за твърди частици.