Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
nissan-qashqai-l-01.jpg

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai Преглед

Виж подробен преглед на автомобила Nissan Qashqai, включително подробности за най-важните характеристики, технологията на двигателя, оборудването и други полезни данни за този модел. Прочетете още

Нови от:
Употребявани от:
*Най-ниска цена в AutoScout24 през изминалия месец

Nissan Qashqai идва на немския пазар през септември 2006 г., половин година след своето представяне на Автосалона в Париж. В една определена степен моделът представя взаимовръзката между Nissan Tiida компактен клас и джипа Nissan X-Trail. Името „Qashqai“ се отнася първоначално до туркменския номадски народ „Kaschgai“ и по-този начин трябва да подчертае основната характеристика на компактния джип с пет врати – проходимостта. Слиза от поточната лента след крайния си монтаж в завода Nissan Motor Manufacturing във Вашингтон. Две години по-късно след въвеждането му на пазара по сходен начин, както при първото поколение на Mercedes-Benz A класа, излиза удължена версия на Qashqai под името Qashqai+2 . Необходимо е да се спомене, че освен изменения във външната оптика, от Nissan в началото на 2010 г. са предприети напасвания и спрямо предните фарове, задните светлини, както и на охлаждащата решетка на сегашния т.н. „семеен дизайн“.

Бензиновата версия на Nissan Qashqai е с два различни двигателя: позиционираният преди измененията във външната оптика с четири цилиндъра и с обем 1,6 литра е модифициран през този период минимално, така че моментът на въртене от 158 Nm да се задвижва малко по-рано, така разходът може да падне с около 0,6 литра на 100 км, а вредните вещества с около 10 гр/км. Малко по-мощният двигател с четири цилиндъра, обем 2 литра и с мощност от 104 kW (141 конски сили) е по избор с шестходово задвижване с превключване или автоматик, наличен е както с предно задвижване, така и със задвижване на четирите колела. Дизеловият сегмент е представен изключително от двигатели с акумулираща горивна система с високо налягане. Първоначалният четирицилиндров 1,5-литров двигател със 76 kW (103 конски сили) е отделен в началото на 2010 г. от конструктивно сходен агрегат в рамките на изменението във външната оптика, който вече вдига 81 kW (110 конски сили) и произвежда момент на въртене 240 Nm, вече при 1750 завъртвания на минута. Без промяна след въвеждането си остава мощният четирицилиндров дизелов двигател с 2 литра обем, 110 kW (150 конски сили) и момент на въртене 320 Nm. С тази моторизация на борда Nissan Qashqai се предлага изключително само със задвижване на четири колела и автоматик. Палитрата от дизелови двигатели е допълнена в края на 2011 г. с четирицилиндров двигател с обем 1,6 литра, който с 96 kW (130 конски сили) достига на пътя до същия момент на въртене като вариантa с обем 2 литра и наред със серийното производство, което е със задвижване на предните колела, може и по желание да бъде със задвижване на всички колела.

Nissan Qashqai носи комфорта със себе си

Наред с базисното си оборудване Visia, Qashqai предлага три различни версии на оборудване: Acenta, I-Way и Tekna – последната е представител на топ оборудването. Автоматичен климатик, CD радио с Bluetooth хендсфри за кола, както и шест въздушни възглавници принадлежат, наред с други екстри по оборудването, към всички варианти на серийното производствено оборудване. Освен това има т.н. оптично-коаксиална мрежа, която, в случай на рязко натискане на спирачките спрямо системата за хидравличен баланс, се грижи за това Nissan Qashqai да остане на пътя и да не започне да се върти. Към изисканите характеристики на оборудването се числят кожените седалки, панорамния стъклен покрив, ксенонови фарове, навигационна система с включена камера за задно каране и много други детайли.

Има и продължение: Nissan Qashqai+2

От края на 2008 г. e наличен удълженият Qashqai с около 21 cm на приблизително 4,53 m, версията е наречена „Qashqai+2“. Тази версия предлага допълнителен вграден в пода сгъваем трети ред места. За да има достатъчно място за пътниците, Qashqai+2 е с 4 см по-висок, а колесната база с 13 см по- дълга, отколкото при „късата версия“. Ако се премахне предната седалка, багажникът предлага на разположение повече място – 500 литра, т. е с около 90 литра повече. Удължена версия се различава оптически, между другото, и с променена решетка и модифицирани врати. Четирите линии на оборудване, както и предлагането от двигатели, остават непроменени и при удължения Qashqai.