Преминете към основното съдържание

Обновихме дизайна на приложението

Сега то е по-свежо, по-модерно, по-изчистено. Открий новия ни дизайн с познатите функции. Надяваме се да ти хареса!

Търсене на употребявани автомобили Hyundai в AutoScout24

Hyundai

Историята на автомобилната компания Hyundai започва с едно пони – така се казва първият самостоятелно изработен модел на Hyundai, който е конструиран за пръв път в Корея през 1976-а и е представен на обществеността на 55-тия автосалон в Торино. От 1982-а започва да се произвежда приемникът на този модел, Pony 2. Освен това се произвеждат и лекотоварни камиони, а от средата на 80-те години също и тежкотоварни превозни средства.

Днес Hyundai е най-големият корейски производител на комерсиални превозни средства. През 1983-а започва износът на Pony в Канада и Централна Америка, а по-късно следва и САЩ. Предприятието, което след своето основаване през 1967-а произвежда модела първо за Ford , постоянно разширява своята производствена палитра. Първите производствени модели се базират на Mitsubishi моделите , но от началото на 90-те години Hyundai разработва своите модели напълно самостоятелно.

През 1991-а започва износът в Германия , а Hyundai скоро се превръща в най-бързо растящия автомобилен производител в Бундесрепубликата. До днес в пределните на Германия са продадени 420,000 единици. Пазарната част на Hyundai Motor Deutschland GmbH, чието седалище е Некерсулм, възлиза на 1,55 процента.

Междувременно, превозни средства на Hyundai може да се избират от 13 конструирани серии. Програмата на превозни средства включва малки коли като Getz , най-продаваният модел през 2005-а, компактния миниван Matrix до фамилния ван Trajet или здравия транспортьор H1 . Целевата група се разраства още повече чрез горния клас лимузина. Hyundai се опитва да се наложи предимно в бързо развиващия се SUV сегмент (практичен спортен автомобил). Фирмата предлага Tucson , по-скоро подходящ за градската среда SUV, спортен вариант с ъс Santa Fe и офроуд модела Terracan.

За успеха допринасят със сигурност и изгодната цена/съотношение мощност, невероятният дизайн на превозните средства и непрекъснато подобряващото се качество. Необходимото изследване за сигурността и подобрението на качеството се ръководи от Рюселхайм . През 2003-а в град Опел е открита европейска централа , която приютява центъра за изследване и разработки, както и дизайнерското студио на Hyundai. Другите дизайнерски студиа се намират в Япония и САЩ. Това е от голямо предимство, тъй като по този начин Hyundai може бързо да напасва своите модели към съответния пазар.

През 2005-а в американския щат Алабама се открива завод за производството на лимузината среден клас Sonata. В него ежегодно от конвейерната линия слизат 300,000 превозни средства, които са определени за американския пазар. Междувременно, в още 11 страни от поточната линия слизат модели на Hyundai. През 2005-а са произведени около 2,53 милиона превозни средства, голяма част от които са продадени извън Корея. Планира се създаването на производствени звена в Египет, Китай, Индия, Индонезия, Малайзия, Пакистан, Русия, Тайван, Турция и Венецуела.

Експанзията на Hyundai води до придобиването на южнокорейския производител на автомобили KIA . С Daimler-Chrysler също се е състояла съвместна работа, но само между 2001-а и 2004-а. Днес Hyundai се причислява към седемте най-големи производители на автомобили в света.