Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
suzuki-l.jpg

Suzuki

Който търси евтин и практичен автомобил, неизбежно се спира на Suzuki. Особено убедителни в това отношение са употребяваните коли. Те са значително по-евтини от новите автомобили, без човек да прави големи компромиси с оборудването. Не трябва да се опасявате за качеството и надеждността. Японците са интересни преди всичко с предложенията си при малките автомобили и колите със задвижване на четирите колела. Особено обичани са употребяваните джипове на Suzuki. При другите производители човек рядко открива комбинацията от здрава техника, качества на автомобила при пътуване и не на последно място – ниска цена.

Купувачите на автомобили втора употреба са заинтересовани от топ моделите на Suzuki

Suzuki Cappuccino Vorderansicht

В Индия японците спадат към водещите компании на пазара. В тази страна Suzuki все още се счита за много добър избор сред купувачите на употребявани и нови коли. В най-добрия случай офроуд класиките имат верни фенове. Някои автомобили от 90-те години са се доказали, благодарение на оригиналната си форма и надеждна технология, дори и като подходяща инвестиция. На шофьорите обаче понякога им е трудно да свикнат със спартанските функции на автомобила. Няма да е погрешно да се каже, че Suzuki проектират преди всичко практични коли – изгодни за покупка и поддръжка, ограничаващи се до най-важните елементи. Ще ви представим три модела на Suzuki, които също като употребявани такива следват това, което японците обещават: малки автомобили даващи голяма свобода.

Suzuki SX4 Vorderansicht

Suzuki SX4 : SX4 оперирал в сегмента на малките джипове преди да се превърне в тенденция. Suzuki SX4 е бил произвеждан между 2006 г. и 2015 г. и се доказал като наистина многофункционален автомобил. Това се дължи на факта, че SX4 се предлага не само като мини джип, но и като комби с пет врати и много рядко като лимузина с четири врати. Освен това джипът предлага максимално пространство – четирима възрастни могат да седят удобно отпред и отзад. Човек би търсил напразно единствено пространство за багаж. SX4 показва своите силни страни не в градски условия, а когато човек запали двигателите за екскурзия на стръмен терен. Особено голямо удоволствие при пътуването доставя SX4 със задвижването на всички колела. В рамките на класа си малкият джип на Suzuki обира точките при тестването на употребявани автомобили. По-новите превозни средства (между една и четири години) показват само от време на време дефекти според техническата организация TÜV. По-старите модели (от петгодишни и нагоре) се доказват дори като по-здрави от автомобилите на конкурентните компании.

Suzuki Swift Vorderansicht

Suzuki Swift : Малките автомобили на Suzuki принадлежат към колите втора употреба, които са класики. Четвъртото и петото поколение (произвеждани от 2005 г. и съответно – от 2010 г.) са градски коли, енергични в начина си на управление, с шикозен дизайн или накратко казано – автомобил, непривличащ много внимание, но затова пък струващ малко пари. Големите фарове намигват на женските сърца, а паркирането назад е улеснено дори при тесни пространства. С дължината си от около 3,70 м. Suzuki Swift се характеризира с приятен и малък радиус на завиване. Вътрешността на колата е толкова голяма, че четирима възрастни, отправили се на екскурзия, нямат притеснения относно пространството. Проблемът е, че от Suzuki едва ли са оставили място за багажа. Употребяваните коли от модела показват добри резултати. Въпреки това организацията TÜV съветва да се подобрят осите, спирачките и предавките на автомобилите. При четвъртото поколение Suzuki трябвало на няколко пъти да изземва коли от сервизите – ремонтните дейности трябвало да се извършат от производителя.

Suzuki Jimny Vorderansicht

Suzuki Jimny : Той върви и върви и върви. На външен вид изглежда здрав и груб, а отвътре е с меко сърце. Ако Suzuki Jimny беше човек, щеше да бъде дървосекач, носещ брадва, който изнася лекция с тих глас относно размножаването на редките видове птици. Сред всъдеходите Suzuki Jimny може да се отнесе към един от моделите с най-продължителен период на производство. Първото поколение се произвежда повече от четиридесет години. В момента все още е актуален моделът от трето поколение, който се произвежда без прекъсване от 1998 г. насам. Обикновено се предлага със затворена каросерия, но понякога този модел на Suzuki може да се намери и като кабрио, нещо което е наистина рядкост. Моделът Jimny е смятан за един работохолик, но човек трябва да е готов на компромиси относно оборудването и комфорта. Своите силни страни той показва благодарение на редуктора и 4x4 задвижването. Високите скорости не са нещо типично за модела. Двигателите са по-скоро задвижваща сила и не са предназначени за изпреварване, затова на практика няма шумоизолацията на вътрешното пространство.

Suzuki: от производител на тъкачни станове до международен играч при производителите на автомобили

Suzuki Suzulight Vorderansicht Suzuki Carry Van Seitenansicht

Сред почитателите на двигателите Suzuki са известни като двутактови и четиритактови машини, които пишат историята на спортните автомобили. На Световния автомобилен шампионат, провеждащ се от 1949 г., петнадесет състезатели и петнадесет инженери могли да получат световни титли благодарение на хора като Хю Андерсън, Ханс Джордж Аншайд или Кени Робъртс. Също и при състезанието Супер байк златото отишло при Трай Корсер, който бил с автомобил на Suzuki. С практични малки автомобили и всъдеходи, със здрави офроуд коли и джипове Suzuki са се установили на пазара от едно столетие. Историята на компанията Suzuki започнала през 1909 г. в една съвсем различна област – производство на тъкачни станове. В средата на 30-те години Suzuki направили опит с първия си автомобилен прототип. Но поради разразилата се световна война, компанията пренасочила производството си в посока въоръжение. По време на войната били разрушени или повредени голяма част от заводите. След края на войната новото начало било неизбежно. След 1945 г. Suzuki започнали производството на селскостопански машини и калориферни печки.

Suzuki LJ80, Samurai und Jimny Vorderansichten Suzuki Kizashi Vorderansicht

Eдва седем години по-късно започнало производството на мотори. Моделът Colleda, който е произведен през 1954 г., бил първият Suzuki мотор. Suzuki се отказали от становете и се насочили изцяло към производството на превозни средства. През 1955 г. излязла на пазара първата кола на марката – моделът Suzulight. От средата на 60-те години Suzuki правят и корабни двигатели. Успехът при малките автомобили довел до международна експанзия, компанията се отворила също така към северноамериканските и европейски пазари. През 1976 г. с GS750D Suzuki представили първия четирицилиндров мотор. През 1983 г. с модела LT 125 компанията основала и АТВ класа. Oт 1980 г. японците започват да продават малкия джип LJ80, който бързо си спечелил прякора „Елиът“ и Suzuki се посветили на производството на джипове и автомобили с висока проходимост. В днешни времена за японците работят повече от 50.000 човека и поддържат 35 завода в 24 страни. Индийският пазар се е развил като един от най-важните, а най-важните класове превозни средства са джиповете и пикапите. Голямото предимство на Suzuki е, че употребяваните модели са практични и струват по-малко от други подобни превозни средства.

Актуалните модели Suzuki ,дори и употребявани, са запазили своя практичен чар.

Име на модела Клас Период на производство Особености
Suzuki Celerio Малък автомобил от 2014 г. Името произхожда от испански и означава „небесна река“. Компактна и икономична кола без да предлага голям комфорт.
Suzuki Swift Малък автомобил от 2010 г. (5-то поколение) Моделът от 2013 г. е с нов дизайн на радиаторната решетка, LED светлини, мигачи на страничните огледала и Start-Stop система.
Suzuki Vitara Компактен джип от 2015 г. Джипът не е особено удачен за офроуд терен. Няма голяма връзка със своите предшественици – например Suzuki Grand Vitara.
Suzuki SX4 S-Cross Компактен клас от 2013 г. (2-ро поколение) По-голям от моделите на предходното поколение, оптически напомня за джип. Осигурява голям комфорт във вътрешното пространство, идеален най-вече за семейства.
Suzuki Jimny Всъдеход от 1998 г. (3-то поколение) В Германия е наличен само с 4x4 задвижване на колелата. Претърпял е няколко подобрения от 2005 г. насам. Има външно подобрение от 2012 г., след което също така се предлага и с разширени настройки.