Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
default-banner-l-01.jpg

BMW X3

BMW X3 Преглед

Виж подробен преглед на автомобила BMW X3, включително подробности за най-важните характеристики, технологията на двигателя, оборудването и други полезни данни за този модел. Прочетете още

Нови от:
Употребявани от:
*Най-ниска цена в AutoScout24 през изминалия месец

С X3 BMW стъпва, така да се каже, на непозната територия – защото концернът до 2004 г. няма в предлагането си джип. Тази празнина в асортимента BMW запълва в последствие с X3 и досега има две негови версии.

Първоначално X3 е представен на Международното автомобилно изложение във Франкфурт (IAA) през 2003 г. преди самият автомобил да влезе в производство през януари 2004 г. Моделът е конструиран като E83, а наименованието X3 се появява в Грац. На теста за безопасност, проведен от NCAP ( Европейска програма за оценяване на нови автомобили), достига добри резултати и още в самото начало успява да спечели голям кръг от купувачи. До края на серията през 2010 г. се произвеждат успешно над 614,000 превозни средства. Последователят му, който е известен с името BMW F25 , може да бъде закупен през 2010 г. Той се произвежда в САЩ и по-точно казано – в Грир, Южна Калифорния.

Каросерия и техника

Актуалното BMW X3 2011 като версия със скосена задна врата предлага на външен вид всичко, което се очаква от един джип. X3 е дълъг 4.648 милиметра, широк 1.881 милиметра и притежава внушителната височина 1.661 милиметра. С 1.880 килограма се причислява към колегите си от същата класа. Както е почти винаги при джиповете, X3 разполага със задвижване на четирите колела. Следвайки името си xDrive, той динамично разпределя товара на предните и задните гуми спрямо това коя област в дадения момент се нуждае от повече или по-малко мощност. Отвътре Х3 от техническа гледна точка е също доста внушителен. Индикаторът на предното стъкло (т.н Head-Up-Display) предоставя информация за състоянието на превозното средство, достъпът до интернет разрешава сърфирането в мрежата по целия свят, а дори и на път има и камера за обратно виждане, чрез която се увеличава безопасността.

Двигател и мощност

В момента има четири различни варианти на двигателя при X3 2011. Два бензинови двигателя могат да осъществят мощност от 190 kW до 225 kW; двата дизелови варианта, съответно – 2,0- и 3,0-литрови, могат да предложат малко по-малко – 135 kW и 190 kW. Както повечето джипове, и X3 не е особено икономичен за предложената мощност: 8,8 до 9,0 литра изразходва бензиновият двигател, а при дизеловия двигател се изразходват от 5,6 до 6,0 литра на 100 пропътувани километра. Върховата скорост е 210 км/ч при най-бавния дизелов двигател и 245 км/ч за турбо TwinPower на най-мощния бензинов двигател с директно впръскване.

Цена

Който иска да си позволи X3, не е необходимо да бръкне прекалено дълбоко в джоба. Цената на съвсем новите модели започва според данните от приблизително 30,000 евро и по този начин се намира в ценовия сегмент на местната конкуренция в лицето на Audi, Opel & Co.