Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
vw-tiguan-l-01.jpg

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan Преглед

Виж подробен преглед на автомобила Volkswagen Tiguan, включително подробности за най-важните характеристики, технологията на двигателя, оборудването и други полезни данни за този модел. Прочетете още

Нови от:
Употребявани от:
*Най-ниска цена в AutoScout24 през изминалия месец

Bild Tiguan Volkswagen

VW Tiguan

Да оптимизира екологичния образ и поддръжката на джипа е често трудно за производителя, въз основа на размера на урбанизирания всъдеход. Като алтернатива се появил класът на компактните джипове, при които са обединени предимствата на джип, малък ван и лимузина. Концернът Volkswagen бил един от първите немски производители, които разработили подобен джип за серийно производство. Освен класическия джип от моделната линия VW Touareg, който се произвеждал от 2002 г., производителят от Волфсбург въвел през 2007 г. модела VW Tiguan.

VW Tiguan използвал елементи от компактните модели и джипове.

Технически VW Tiguan делял много елементи с VW Golf. Също така дизайнът на предната и задната част също стилистично наподобявал на компактния модел. Въпреки това каросерията на VW Tiguan била с дължина 4.45 м и достигала височина от почти 1.70 м. С високото окачване, което било свързано с по-високи позиции на седалките и повече пространство за краката, VW Tiguan придобил типичните характеристики на един джип. При някои нива на оборудване имало също така защита на шофьора и постоянно задвижване на всички колела, а при моделите от по-нисък клас се предлагало и предно задвижване.

VW Tiguan като офроуд автомобил и теглещо превозно средство

Докато производителят на VW Tiguan проектирал повечето варианти за движение по пътищата, то с VW Tiguan Track & Field той предложил опция за офроуд и теглещо превозно средство. В тази версия VW Tiguan разполагал със специални системи, като например контрол за спускане по хълм или такива за стабилизиране на ремаркето. Като влекач VW Tiguan бил създаден за товар, тежащ до 2.5 тона.

Три бензинови двигателя били на разположение при VW Tiguan

С бензинов двигател VW Tiguan се предлагал в три версии. Основният модел, който бил с предно задвижване и задвижване на всички колела, бил оборудван с двигател със 110 кВт (150 к. с.), с който тежащият 1.5 тона джип ускорявал до 197 км/ч. Средната консумация на гориво била 6.7 л, което отговаряло на емисия на CO2 от 156 г/км. В средния клас VW Tiguan разполагал с двигател от 125 кВт (170 к. с.), който вдигал близо 200 км/ч. Топ моделът бил с двигател от 147 кВт (200 к. с.) и достигал до 210 км/ч. Средната консумация на гориво варирала в зависимост от модела – около 8.5 л (199 г/км CO2). Бензиновият двигател комбинирал ръчна шестстепенна скоростна кутия или седемстепенна скоростна кутия с два съединителя.

Дизеловите двигатели на VW Tiguan

Като автомобил с дизелов двигател и филтър за твърди частици VW Tiguan имал три варианта на моторизация. Основният модел бил оборудван с Common-Rail дизелов двигател с 81 кВт (110 к. с.), имал обем от 5.3 л и консумирал (139 г/км CO2) и ускорявал до 175 км/ч. Средният модел на VW Tiguan имал двигател с мощност от 103 кВт (140 к. с.). Топ моделът при дизеловите варианти разполагал с мощност от 125 кВт (170 к. с.), който позволявал автомобилът да вдигне максимална скорост малко над границата от 200 км/ч.