Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
mitsubishi-colt-l-01.jpg

Mitsubishi Colt

Mitsubishi Colt Преглед

Виж подробен преглед на автомобила Mitsubishi Colt, включително подробности за най-важните характеристики, технологията на двигателя, оборудването и други полезни данни за този модел. Прочетете още

Нови от:
Употребявани от:
*Най-ниска цена в AutoScout24 през изминалия месец

Когато Mitsubishi се установява през 1977 г. в Германия, VW Golf е вече същински бестселър. Младата фирма реагира бързо и една година по-късно изважда на пазара своя конкурент: Mitsubishi Colt.

А че стратегията е проработила, го показват 75,000 броя продадени превозни средства през първите пет години. През 1984 г. възниква - вече в по-извисен стил - първото ново издание. За този си модел, който притежава вече катализатор за вредните емисии, преди това да се превърне в предписание в Германия, Mitsubishi бива награден със Синия ангел за екологично отношение. Към тази традиция се придържа на по-късен етап и моделът Colt. Както своя предшественик, най-новият Colt се опитва да се опълчи на конкуренцията. Този път започва осъзнатото настъпление спрямо VW Polo и Peugeot 206 с подчертано по-голяма дължина и се използва техника, която може да бъде открита първоначално при Renault Twingo: изместваща се задна седалка. Малките автомобили срещат затруднения да предложат едновременно голям багажник и свобода за краката на седналите отзад пътници, но при Colt има предоставен избор. Когато се издърпа седалка назад дори и възрастните пътници се чувстват удобно. Но тогава тези 15 см липсват на багажника и му костват почти 100 литра пространство за съхранение. Ако седалката е на предна позиция, Colt разполага с 315 литра по-голямо пространство за товар, отколкото конкуренцията.

И в дизайна и качеството на арматурите Colt показва своите предимства: вътрешното пространство изглежда лесно за поддръжка и е с високо качество. Шасито е фиксирано с мека връзка и ресорите са монтирани по комфортен начин. Директната кормилна уредба реагира добре и се грижи заедно с шасито за стабилното положение на уличното платно, макар и без електронна стабилизираща програма. Наличното от 2004 до 2008 г., наречено с вътрешнофирменото наименование Z30, шесто поколение на Mitsubishi Colt е с пет различни моторизации: с 3 и 5 врати с 1.1 литра с 55 kW/75 конски сили, с 1.3-литра със 70 kW/95 конски сили, с 1.5-литра с 80 kW/109 конски сили, с 1.5-литра турбо със 110 kW/150 конски сили, както и с 1.5-литра дизелова акумулираща горивна система с високо налягане със 70 kW/95 конски сили; при купе кабриолета купувачът има право на избор между двата най-мощни двигателя. Особеност е автоматизираната шестходова превключваща трансмисия, която обединява функцията на стандартната скоростна кутия и автоматичната трансмисия.

През октомври 2008 г. е представена на Парижкия автосалон преработена версия на Mitsubishi Colt. Промените на хечбек модела с три, съответно с пет врати, засягат на първо време оптиката на каросерията и вътрешното пространство, при което се увеличава обемът на багажника от 854 на 1,032 литра благодарение на модифицираната задна седалка. Палитрата от двигатели е намалена до 1.1-литров бензинов двигател с 55 kW/75 конски сили, 1.3 литра бензинов двигател със 70 kW/95 конски сили и 1.5-литров турбо със 110 kW/150 конски сили. Дизеловата акумулираща горивна система с високо налягане е също разгърната, както при досегашния топ модел Colt CZT, който бива изместен от нов спортен модел с името Turbo Ralliart, който е на разположение с пет врати и с турбо 1.5-литров двигател с вътрешно горене със 110 kW/150 конски сили. Също нов в програмата е Colt ClearTec с автоматична Старт/Стоп система, гуми с ниско съпротивление при завъртване, оптимизирана предавка на трансмисията, ново двигателно масло и по-нисък вискозитет.