Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
lincoln-l.jpg

Lincoln

В Европа наемането на лимузина не е свързано толкова с определена церемония, както е случаят при подобни събития в САЩ. Но също така и на Стария континент при по-специални събития все по-често виждаме над осем метра дълъг автомобил да стои като хубавец пред вратата. Кожени седалки, напълно оборудван бар, телевизор, изкуствено звездно небе – това е което привлича вниманието на пътниците при такива екстравагантни пътувания. Минувачите се впечатляват от внушителните размери отвън и гадаят за звездния статус на пътниците. Никой не се интересувал особено от марката и така тя останала непозната, докато Ford Motor Company не се заел с луксозната марка Lincoln. Наред с тези преобразувания от Lincoln Town Cars внасяли към Европа лимузини Lincoln от горния клас и джипове.

По-ранните лимузини на Lincoln от горния клас

Като втора луксозна марка редом до Cadillac Lincoln бил създаден през 1917 г. на новооткрития американски пазар за висококачествено оборудвани и мощни двигатели, с които се оборудвали лимузини и кабриолети. За да оцелее фирмата, малкото създадени бройки, в които се продавали скъпите модели, не били достатъчни. През 1922 г. Хенри Форд успял да включи марката в своя концерн. Идеята му била продажбите да бъдат увеличени. Моделите на Lincoln със своите 100 к. с. и мощни V8 двигатели трябвало да бъдат най-подходящи за лов на престъпници, така спекулирал основателят на Ford. И до 2002 г. под името Lincoln Continental били търгувани в продължение на множество години топ модели и марката била доставчик на американските органи на реда, както и на автопарка на американските президенти.

Класическите големи лимузини от серията Lincoln

Непосредствено до топ моделите Lincoln Continental и Lincoln Mark Series (1969 – 1998 г.), въведената Lincoln Town Car от 1981 г. принадлежала като отделна серия към най-известните луксозни лимузини на дъщерната компания на Ford. Със своята висока решетка и дължина от близо 5.60 м Town Car принадлежала през 80-те години към типичните представители на големите и с немалко потребление на гориво автомобили от висок клас в САЩ. Размерите на каросерията и двигателя не били променяни, въпреки че производителят въвел нов дизайн между 1990 г. и 1997 г. от второто поколение. От 1998 г. с предложеното ново поколение на автомобилите Lincoln инженерите намалили обема на тежащия два тона Lincoln Town Car и предложили опционална версия с по-къса каросерия.

Новите модели лимузини на Lincoln

В края на 90-те години Lincoln въвели един по-малък модел. От 1999 г. Lincoln LS заменил големите класически лимузини от сериите Mark Series и Continental. През 2007 г. завършило преименуването на почти цялата продуктова гама от Lincoln LS чрез лимузините от новите модели Lincoln MKZ и представеният през 2009 г. като нов топ модел Lincoln MKZ. При традиционните обозначения само Lincoln Town Car се запазил като серия.

Джипове, пикапи и кросоувър модели на Lincoln

Американският автомобилен концерн използвал успеха на серията джипове Ford Expedition, за да построи на същата платформа един по-голям и луксозен джип, който бил Lincoln Navigator – първият всъдеход на премиум марката Lincoln. Програмата от джипове била допълнена през 2003 г. чрез модела Lincoln Aviator, който се произвеждал до 2005 г. През 2007 г. Ford представили на пазара ново поколение на кросоувър модели под обозначението Lincoln MKX, като през 2010 г. бил представен най-големият Lincoln MKT. Производителят представил през 2001 г. джип с двойна кабина и място за товар и това станало от въвеждането на Lincoln Blackwood. Като негов наследник през 2005 г. бил представен пикапът Lincoln MLT.