Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
default-banner-l-01.jpg

BMW X5

BMW X5 Преглед

Виж подробен преглед на автомобила BMW X5, включително подробности за най-важните характеристики, технологията на двигателя, оборудването и други полезни данни за този модел. Прочетете още

Нови от:
Употребявани от:
*Най-ниска цена в AutoScout24 през изминалия месец

BMW X5 е първото изпитание на немския производител в света на [SUV (практичните спортни автомобили)]. Той се различава от другите модели на конкуренцията предимно с екстремна мощност, която се предоставя от двигателя Х.

Първата версия на X5 се произвежда в заводите на BMW под производственото наименование E53 и слиза от поточната линия между 2000-а и 2006-а. Автомобилът е представен в родината на клас SUV – САЩ. Самите BMW не харесват наименованието SUV, затова X5 е наречен SAV, което означава „спортен автомобил за дейности“. Само в BMW си знаят в какво точно се състои разликата в сравнение със SUV. Изхождайки от суматохата около името, X5-цата от самото начало се продава превъзходно. Шест години по-късно излиза и втората генерация, която е актуална и до днес.

Каросерия и техника

BMW X5 2011 изглежда като типичното SUV превозно средство: дължината от 4.854 метра, широчината от 1.933 метра и височината от 1.739 метра предават на автомобила типичния „обемист" характер. Със своите 2,380 килограма тегло X5 е едно от най-тежките превозни средства в лекотоварния автомобилен парк на BMW. Автомобилът може да се купи само във вариант с пет врати и наклонена задна врата. Произвежда се в САЩ, където едновременно с това е основният пазар за продажби на X5. Разполага със задвижване на четири колела, което от BMW кръщават xDrive, въпреки че X5-цата определено се чувства добре на стабилни пътища, където по принцип няма нужда от задвижване на четирите колела. Също така чрез системата iDrive се осигурява по-голямо удобство отвътре, а голям плосък екран информира шофьора и пътниците за състоянието на превозните средства и подава различни информации. Достъп без ключ до двигателя, климатична автоматика и още допълнителни удобства допълват впечатлението за живота отвътре на BMW X5.

Двигател и мощност

X5 2011 може да се поръча или с дизелов мотор 3,0 литра или с бензинови двигатели с обем между 3,0 и 4,8 литра. Докато дизеловият вариант може да вдигне мощност от „ само " 210 kW, 4,8 литровият бензинов двигател вдига екстремно високите 408 kW. Най-високата скорост, определена от BMW, е 250 км/ч, а спринтирането от 0 до 100 km/h се осъществява само за 4,7 секунди. Огромната сила на двигателя естествено изисква и своя принос: BMW X5 изразходва до 13,9 литра при своето най-силно представяне.

Цена

Който иска да кара BMW X5 като ново превозно средство трябва да се бръкне дълбоко в джоба: в момента SUV струва между 62,000 и 73,800 евро, като според допълнителните характеристики на оборудването цената може да се качи и над границата от 80,000 евро.