Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
default-banner-l-01.jpg

BMW M5

BMW M5 Преглед

Виж подробен преглед на автомобила BMW M5, включително подробности за най-важните характеристики, технологията на двигателя, оборудването и други полезни данни за този модел. Прочетете още

Нови от:
Употребявани от:
*Най-ниска цена в AutoScout24 през изминалия месец

M5 на BMW е автомобил, който въобще не е толкова нов, защото, технически погледнато, се базира на BMW 5-ица. Това би трябва да се оценява положително, защото и на спортната лимузина BMW M5 техническите параметри на 5-цата, които превръщат автомобила в едно от най-бързите и спортни превозни средства в асортиментната гама на BMW, служат вярно.

Първият модел BMW M5 се появява на пазара през 1985-a. По това време идва с името E28S и е следващата разработка на E28. Двигателят V6 е разработен така, че вече да е на разположение мощност от 210 kW. Автомобилът може да достигне скорост от 251 км/ч, а ускоряването от 0 до 100 км/ч на първия модел M5 е в рамките на само 6,1 секунди. Заради своите многобройни поръчкови моделни изработки М5 печели и много приятели. Към най-често резервираните допълнителни опции принадлежат цялостно кожено оборудване или климатик, по това време все още новост. Още тогава те правят М5-цата много скъпа – най-малко 81 000 хиляди немски марки е трябвало да се платят за автомобила, но това не може да навреди на повсеместната обич.

Каросерия и техника

Актуалният модел BMW M5 2011 на тип E60 (или E61 като версия туристически автомобил) продължава традицията на типа автомобил. Може да се открие със задна врата тип седан или комби и разполага с всички технически характеристики, които един автомобил горен клас може да има на разположение. С помощта на скоростната кутия с два съединителя (тип SMG) със спортния модул на М5 може да се превключва с 20% по-бързо, освен това шофьорът може да избира дали предпочита да спести бензин или се блазни да пробва цялата мощност на двигателя на М5-цата. Автомобилните колела (джанти) от олекотени метали, задните спойлери и амортисьорите и пружините са свидетелство за това, че M5-цата е разработена само с една цел: мощност.

Двигател и мощност

Не ни учудва и яростната сила на M5-двигателите. Извънредно мощният V10 двигател може да предостави целите 373 kW, чиято кулминация е върховата скорост от 250 км/ч. От 0 до 200 км/ч M5 може да ускори само за 13,9 секунди с едно зареждане. Естествено, че и разходът се движи в същите шеметни измерения, защото М5-цата изразходва в своята по-висока конфигурация с името P500 Sport 14,8 литра на 100 километра. През късната есен на 2011-а на дневен ред е следващата версия на F10, която ще качи мощността още една идея нагоре.

Цена

Върховите технически постижения, които инженерите на BMW са постигнали с M5 2011 , естествено, имат своята цена. При покупка на такъв автомобил клиентът трябва да планира най-малко 94,000 евро – в тази сума не са предвидени допълнителни екстри, с които цената на напълно оборудванa версия на М5 взривява границата от 100,000 евро .