Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
audi-s7-l-01.jpg

Audi S7

Audi S7 Преглед

Виж подробен преглед на автомобила Audi S7, включително подробности за най-важните характеристики, технологията на двигателя, оборудването и други полезни данни за този модел. Прочетете още

Нови от:
Употребявани от:
*Най-ниска цена в AutoScout24 през изминалия месец

От 90-те години производителят от Инголщадт Audi спазва традицията да създава автомобили с особено мощни мотори, произведени на основата на серийни модели. Лимитираната серия на лимузините и комбитата се предлага като Audi S или Audi RS. Когато конструкторът стартира с Audi A7 през 2010 г. нова серия лимузини в стил „купе“, той насочва спортната концепция след пазарния старт и към хечбек лимузините. В края на 2011 г. инженерите създават за отговорната за развитието дъщеря на Audi quattro спортна версия, която се предлага от 2012 г. като Audi S7.

Променен преден и заден дизайн за Audi S7

Понеже дизайнерите се фокусират върху динамичността на външния вид на лимузините от серията Audi A7, за Audi S7 е необходимо да направят само корекции в детайлите, за да разграничат двата модела един от друг. Така Audi S7 получава променена предница с въздуховоди, които са разделени от хоризонтална лайсна и в които са интегрирани фаровете за мъгла. В задната си част Audi S7 прави впечатление със своята система за изгорели газове с четири овални ауспуха, както и с дифузьора си. В интериора създаденото за четирима пасажери Audi S7 получава спортни седалки, чиито гравирани емблеми на S7 акцентират върху серията. Лакираните в черно керамични накладки също отличават лимузината като модел от серията Audi S7.

S7 получава V8 мотор с изключване на цилиндрите

В сърцевината на Audi S7 е мощен мотор от V8 класа с 4,0 литра работен обем и мощност от 309 кВт (420 к. с.). Особеност при този мотор: в ниския диапазон на мощностите се изключват четири от общо осемте цилиндъра. По този начин се намалява разходът на гориво на S7. При комбинирана употреба лимузината консумира според данни на производителя около 9,6 литра бензин. Това отговаря на въглеродни емисии от 226 г/км. Тежащият почти два тона Audi S7 ускорява от нула до сто в рамките на 4,7 секунди. Върховата скорост на лимузината достига 250 км/ч. Над тази стойност системите на двигателя ограничават скоростта електронно.

Техническо оборудване на Audi S7

Audi S7 е оборудван серийно с постоянно работещо двойно задвижване на колелата. Освен това са инсталирани различни електронни бордови асистенти. Към тях принадлежат асистент за контрол при потегляне и автоматичен контрол на дистанцията с ограничение на скоростта, който осигурява автоматично спиране и потегляне. Допълнителна сигурност дава превантивно действащ спирачен асистент, с който чрез компютъризирано спиране се предотвратяват удари в автомобила отпред или се намаляват щетите в такива случаи.