Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
rolls-royce-l.jpg

Rolls-Royce

Когато автомобилният клон на британския технологичен концерн Rolls-Royce бива разделен през 1998 г., започва нова ера за двете обединени преди това автомобилно марки с най-богати традиции на Обединеното кралство. Немският концерн Volkswagen си обезпечава правата върху дъщерната фирма на Rolls-Royce Bentley и разработва на тяхна основа с новите си модели определено луксозно-спортна линия, докато BMW започва да изгражда от 2002 г. с основната марка Rolls-Royce ново производство на лимузини, купета и кабриолети горен клас и след това продължава да ги изработва, включвайки и ръчна работа, като малки бутикови серии. Остават верни на спазваната още от основаването на фирмата от Хенри Ройс и Чарлс Ролс през 1904 г. традиция – да се предлагат най-скъпите серийни модели на света.

С модела Silver Ghost (Сребърен дух) Rolls-Royce се превръща в олицетворение на лукса

Легендата на британския производител на луксозни автомобили започва през първите десетилетия на 20-ти век с представената през 1906 г. производствена серия, която става известна с наименованието Silver Ghost (Сребърен дух). Издръжливост, тишина, лукс – точно това са атрибутите, с които съвременниците свързват моделите на Rolls-Royce от онази ранна епоха. Логото, наречено „Духът на Екстаза“, извисяващо се на решетката за охлаждане и олицетворяващо женски образ, бързо се превръща в знакова марка на превозните средства, които получават своите конструкции на каросериите, както и своето аристократично индивидуално вътрешно оборудване при подизпълнители на специализирането в конструирането на двигатели и шасита предприятие Rolls-Royce.

Лимузините на Rolls-Royce

Последователността в политиката спрямо моделите често играе за Rolls-Royce значително по-голяма роля, отколкото за повечето други автомобилни производители. Дълги цикли на един модел и умерени модификации в рамките на обосновани осъвременявания на визията бележат историята на предприятието. Моделът Rolls-Royce Phantom като върхов модел се конструира с малки прекъсвания от 1925 г. до 1991 г. в шест поколения, а и BMW дава това име отново на своята първа производствена серия на Rolls-Royce. Под името Phantom (фантом) се крият лимузините от „сребърната производствена серия“ Rolls-Royce, които биват въведени през 1949 г. с моделите на Rolls-Royce Silver Dawn и лимузините на Rolls-Royce, производствена серия Silver Wraith. На по-късен етап лицето на марката се определя от 1955 г. и десетилетия след това от моделите на Rolls-Royce: Silver Cloud, Silver Shadow, Silver Spirit, както и Silver Spur и неговия конструиран през 2002 г. последовател Silver Seraph, преди BMW да освежи през 2003 г. с новото поколение на Rolls-Royce Phantom програмата на лимузините. През 2010 г. следва по-малък V12 пилотен модел, който би трябвало да привлече със своята спортна битурбо техника нови прослойки от купувачи.

Купета и кабриолети на Rolls-Royce

След като британският луксозен автомобилен производител се концентрира от десетилетия по-скоро върху представителни лимузини за клиентела с шофьори, през 1970 г. Rolls-Royce представя купето Camargue, чийто италиански дизайн трябва да се понрави на друга публика и да подмлади имиджа на марката. Купе програмата се допълва от Rolls-Royce Corniche, който се предлага до 2002 г. също така и като кабриолет. Под ръководството на BMW от 2007 г. на пазара се въвежда въз основа на лимузината Phantom – кабриолет, а една година след това и купе версия на Rolls-Royce Phantom.

Преглед на допълнителните линкове