Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
opel-adam-front

Opel Adam

Opel Adam Преглед

Виж подробен преглед на автомобила Opel Adam, включително подробности за най-важните характеристики, технологията на двигателя, оборудването и други полезни данни за този модел. Прочетете още

Употребявани от:
*Най-ниска цена в AutoScout24 през изминалия месец

Когато в началото на 80-те години производителят на автомобили Opel навлязъл на пазара на малки коли и разширил продуктовата си гама с тогава новосъздадения Opel Corsa, автомобилите от този клас били предлагани като практични превозни средства с ограничено пространство и ниски разходи за поддръжка. Три десетилетия по-късно от гледна точка на младите хора се повишили предпочитанията от малки автомобили към лайфстайл продукти. Ключовите думи били индивидуализация и емоционалност. Производителят от Рюселхайм се насочил към тази стратегия и разработил модел от класа на малките автомобили, който през 2013 г. бил въведен на европейските пазари под името Opel Adam.

Динамичният дизайн на Opel Adam

Opel Adam бил новият модел в програмата на производителя. За старта на пазара моделът бил пуснат като лимузина с три врати, като инженерите използвали платформата на Opel Corsa , но съкратили междуосието на 2.30 м на дългата 3.70 м и широка 1.72 м Opel Adam. При дизайна на каросерията и линията на покрива в този автомобилен клас доминирали заоблените форми. Opel Adam притежавал спортна нотка благодарение на широката си предна броня с интегрирани фарове, както и с трапецовидната предна решетка. Погледната отзад повдигнатата задна част въздейства с тежката си броня. Инженерите приложили и във вътрешното пространство детайли, подчертаващи динамичния дизайн. Към това принадлежали налични алуминиеви педали, двуцветен спортен волан или лакирани в различни цветове елементи в кабината.

Индивидуалност и любопитна информация за Opel Adam

От фабриката в Рюселхайм предложили четири различни линии на оборудване. Като външен дизайн Opel Adam бил наличен с черен или бял покрив, цветни джанти или цветово контрастиращи си външни огледала, които могли да се персонализират според желанията на клиента. Същото е в сила и за корекциите във вътрешното пространство, където могло да се избира между различни декоративни елементи, както и пет дизайна за вътрешната част на покрива. Особености при Opel Adam: таванът могъл да бъде оборудван с LED осветление. В автомобила имало също развлекателна система, която може да се свърже към мобилни устройства. Чрез тази система могли да се използват навигационни приложения или да се показват видео или снимки. Към техническото оборудване принадлежали помощни системи като такава за паркиране.

Двигателната система на Opel Adam

С появата си на пазара през 2013 г. Opel Adam разполагал в програмата си с бензинови двигатели в три различни степени на мощност. При първоначалния модел работел бензинов двигател с обем от 1.2 л с до 51 кВт (70 к. с.). С този двигател Opel Adam могъл да ускори до 165 км/ч. Средното потребление на гориво възлизало на 5.3 л, което отговаряло на CO2 стойност от 124 г/км. До него имало един по-голям бензинов двигател от 1.4 л, разполагащ с 64 кВт (87 к. с.), с който могла да се постигне максимална скорост от 176 км/ч и който консумирал 5.5 л гориво (129 г/км CO2). Топ моделът на Opel Adam бил със 74 кВт (100 к. с.) двигател, който се грижил колата да достига до 185 км/ч. При всички видове двигатели клиентите имали избор от една Старт/Стоп автоматична система.