Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
maserati-granturismo-front

Maserati GranTurismo

Maserati GranTurismo Преглед

Виж подробен преглед на автомобила Maserati GranTurismo, включително подробности за най-важните характеристики, технологията на двигателя, оборудването и други полезни данни за този модел. Прочетете още

Нови от:
Употребявани от:
*Най-ниска цена в AutoScout24 през изминалия месец

За италианския специалист по спортни автомобили Maserati освен спортните лимузини с четири врати от края на 50-те години като част от моделната програма имало и просторни купета с четири врати. Луксозният Gran Turismo с неговия комфорт при пътуване и спортен двигател бил онзи автомобил, с който италианският производител на коли в малки серии се отличавал от италианските си конкуренти, чиито улични спортни коли първоначално произхождали от професионалните състезания, а при серийните модели залагали на пуритански комфорт или се концентрирали върху строежа на двуместни автомобили. С Maserati 3500 GT през 1957 г. започнала традицията при спортните и удобни автомобили за пътуване със задни седалки и относително голямо място за багаж. Тази традиция продължила и през 2007 г. с купето Maserati GranTurismo.

От основата на Maserati GranTurismo произхожда кабриолет от 2010 г.

Заедно с лимузината Maserati Quattroporte купето Maserati GranTurismo представлявало в актуалната моделна история втората по важност серия на италианските инженери на спортни коли. Компанията, принадлежаща към концерна Fiat, представила през 2010 г. отворена версия на Maserati GranTurismo, който се предлагал като Maserati Gran кабрио в повечето европейски страни и завършил програмата в трите класически автомобилни сегмента на Maserati.

Maserati GranTurismo постигнал езика на формите на модела Quattroporte

Така, както производителите използват често една автомобилна платформа за различните серии и моделни линии, за да могат да произвеждат възможно най-евтино, и Maserati използвали в своята купе серия разработената за Maserati Quattroporte платформа. В сравнение със спортната лимузина от 2004 г. Maserati GranTurismo бил дълъг 4,88 м и с намалено междуосие на 2,94 м. Според езика на формите Maserati GranTurismo се базирал на модел с четири врати и взел предния дизайн с издължени фарове и овална решетка с надлъжни ленти.

През 2008 г. купе програмата била попълнена с Maserati GranTurismo S

Със старта на производството на купе серията Maserati GranTurismo бил оборудван с V8 двигател, който бил доставен от дъщерното дружество на Fiat – Ferrari – и така Maserati GranTurismo разполагал с до 298 кВт (405 к. с.). 4,2-литровият двигател бил оборудван с шестстепенна автоматична скоростна кутия с четири настройки по избор. През 2008 г. производителят представил версия от 4,7 л с 324 кВт (440 к. с.), които като Maserati GranTurismo S достигали максимална скорост от 295 км/ч. За сравнение: купето с 4,2-литров двигател достигало до 285 км/ч.