Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
lexus-rx-l-01.jpg

Lexus

През десетилетията немски, британски и американски производители на автомобили си делели престижния пазар на висок клас коли. Тогава през 1989 г. се появила Toyota с новата си марка Lexus, за да докаже на света, че японците били технически в състояние да се издигнат в по-горния клас превозни средства. Появата на марката Lexus била свързана с големи технически и финансови средства. Преди да бъде представена първата лимузина от висок клас – Lexus LS 400, върху развитието на гамата от модели работили 24 различни екипа с 60 дизайнери, 1400 инженери и над 2000 техници, които в последствие разширили избора с автомобили от среден клас като Lexus ES, IS и Lexus GS, спортната кола Lexus SC и джипа Lexus RX.

Lexus LS се свързва със спокойствие при шофирането и лукс

В основата на развитието на първия модел на Lexus бил V8 двигателят, предназначен за лимузината от висок клас LS 400. Този двигател е известен като един от най-безшумните в автомобилната история и спомогнал на марката Lexus да си изгради добра репутация в сегмента на луксозните коли. Toyota проправила нови пътища също и при изработката на Lexus. Lexus LS 400 бил един от първите автомобили в света, който бил сглобен чрез напълно автоматизирана заваръчна система, което дало на каросерията изключителна стабилност и направил от Lexus LS 400 автомобил](https://www.autoscout24.de/auto/gebrauchtwagen/hessen/frankfurt-am-main/), осигуряващ оптимална защита за пътниците. От 2000 г. високият клас лимузини Lexus LS 430, 460, а от 2007 г. – Lexus LS 600, притежават хибриден двигател и осемстепенен задвижващ механизъм.

Lexus разширили асортимента си с модели среден клас

От 1989 г. Lexus разширили избора си на модели с автомобили от среден и висок клас. Докато Lexus ES не се предлагал в Германия, Lexus лансирали модела си GS на немския пазар. Спортните автомобили от горния среден клас, притежаващи купе форма, били налични като Lexus GS 300, GS 400 и GS 430 с V6 и V8 бензинов двигател. От 2006 г. съществува модел, известен като Lexus GS 450, притежаващ хибриден двигател. Шестцилиндровият хибрид GS 450 принадлежи към автомобилите с най-добри показатели при вредните емисии от своя клас със средно изхвърлени 186 гр/км въглероден диоксид.

Спортни лимузини, кабрио и дизелови модели на Lexus

През 1999 г. Lexus представили модела Lexus IS, принадлежащ към сегмента на спортните лимузини. От 2005 г. се произвежда като Lexus IS 220d и притежава първия дизелов двигател на марката. От 1991 г. освен купетата среден клас Lexus прибавили в своята SC серия моделите SC 300/400, които от 2001 г. се продават също и в Германия. От 2001 г. производителят попълва гамата си от автомобили с Lexus SC 430 – кабриолет с твърд покрив, който електрически се прибира.

Lexus като основател на джип класа

С излизането на пазара на Lexus RX през 1998 г. Lexus представили първото всъдеходно превозно средство на марката, като по-късно луксозните всъдеходи са кръстени джипове. Да обедини проходимост с характеристиките на високия клас превозни средства – това била идеята, която Lexus имали с джипа RX, който бил първият пуснат в серийно производство при високия клас. Японците са постигнали необикновения безшумен режим на V6 двигателя с помощта на необичайна идея. Сложили са двигателя върху въздушна възглавница, така че вибрациите да не достигат до каросерията. От 2000 г. в Германия е наличен Lexus RX 300, докато другите джипове Lexus GX и LX не се предлагат на немския пазар. След Lexus RX 300 последвали моделите RX 330 и 350, а от 2005 г. е наличен и Lexus RX 400 Hybrid. Той бил първият модел джип, комбиниращ бензинов и електрически двигател.

Lexus е с напредък в хибридната технология

Няколко години преди другите производители да се захванат сериозно с автомобилите с хибридни двигатели, от 2005 г. Lexus станал пионер в областта. Lexus RX 400 бил предлаган като първият Lexus с хибридно задвижване. През 2006 г. последвала и лимузината Lexus GS 450, която също била хибриден автомобил През 2007 г. Lexus представили LS 600 – първият модел от серията LS с хибриден двигател. Lexus бил един от първите производители на автомобили, които предлагали при почти всичките си модели опция за хибриден двигател.

Преглед на допълнителните линкове