Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
toyota-sequoia-l-01.jpg

Toyota Sequoia

Toyota Sequoia Преглед

Виж подробен преглед на автомобила Toyota Sequoia, включително подробности за най-важните характеристики, технологията на двигателя, оборудването и други полезни данни за този модел. Прочетете още

Нови от:
Употребявани от:
*Най-ниска цена в AutoScout24 през изминалия месец

Компетентните автомобилни списания (например 4Wheels, в превод „Четири колела“) обозначават Toyota Sequoia като еднофамилна къща на колела. Ако човек е вече пленен от V8, то тогава е възможно чувството за комфортно шофиране и представата за по-голяма компактност с този модел превозно средство да се увеличи още един път. Този модел представлява един от най-големите джипове, погледнато в световен мащаб. През 2000 г. Toyota Sequoia е пусната на пазара като XXL. А да говорим за взаимовръзката му с традиционния джип е равнозначно да се отбележи, че Sequoia по нищо не отстъпва на своите конкуренти. Името ни връща към трудните, отчасти непокорни условия в тундрата и е препратка към капацитета на мощностите на това превозно средство.

Компактен великан с висока мощност на четири колела

Производството на Toyota Sequoias се извършва в Принстаун, щата Индиана. Този модел се произвежда изключително само за САЩ, както за Канада и Мексико. Затова великанът на четири колела в Близкия Изток пристига по непроходими пътища. За разлика от някои спортни джипове този модел се явява като автобус. Джипът достига в своята обща дължина до впечатляващите 5.21 метра. Под бронята може да бъде открито достатъчно място за 5.7 литровият V8 двигател. Във вътрешността на автомобила могат да се разположат до 8 човека на три реда седалки. При разработката на Toyota е взета под внимание приятна конструкция на седалката, която държи летвата високо и спрямо задните седалки. Ако всички места за сядане са в употреба, то в багажника ще се намира място само за няколко чанти с покупки. Ако обемът за багажа трябва да се увеличи, то тогава може да се сгънат задните седалки за един миг – с едно натискане на копчето. Освен това отварянето и затварянето на задната врата не представлява голямо предизвикателство.

Пресечна точка на практическата конструкция и удобната лимузина

На пръв поглед не може да не бъде уловена роднинската връзка с пикапа, както и с Landcruiser 4-Runner. Също и във вътрешната част се забелязва приликата в структурирането и функционалната конструкция. Задната врата на багажника може да се затвори автоматично с ключ. Шофьорът маневрира волана, както и огледалото и седалките по електронен път до оптималната позиция. Именно „ефектът на моторната спирачка“ представлява с 540 Nm една от основните характеристики на Toyota Sequoia. Що се отнася до окачването, шофьорът може да избира между спортна, нормална, както и комфортна настройка. При тях се взема под внимание единичната програма на шасито и то може да бъде нагласено на желаната позиция автоматично с ключ, който се намира в кабината.

Toyota Sequoia печели точки с гъвката си пригодност в ежедневието и комфортния просвет – това превозно средство без усилия може да се движи по различни терени. Шофьорите се доверяват на теглителните сили и на удобството на задвижването на всички колела. Спрямо вътрешното си пространство Toyota Sequoia прилича на удобна лимузина с кожено оборудване и печели точки с интегрирания DVD плейър, който се отплаща при пътуванията на дълги разстояния на малките пътници. Toyota указва разхода на това превозно средство като 15 литра на 100 км. Друг вариант на този тип превозни средства представлява DragQuoia – семеен Dragster от „къщата“ на Toyota. В случая става въпрос за мощен с 56 конски сили двигател и специално оборудване, което се припокрива в много отношения с принципите на Sequoia и е оптимизирано ефективно със спортни детайли. Така Toyota Sequoia попада по много параграфи в сравнителните тестове с други модели на челните места.