Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
default-banner-l-01.jpg

Aston Martin DB9

Aston Martin DB9 Преглед

Виж подробен преглед на автомобила Aston Martin DB9, включително подробности за най-важните характеристики, технологията на двигателя, оборудването и други полезни данни за този модел. Прочетете още

Употребявани от:
*Най-ниска цена в AutoScout24 през изминалия месец

Със своята легендарна серия DB британският производител на спортни автомобили Aston Martin изгражда своята репутация като производител на ексклузивни, изработвани главно на ръка купета и кабриолети непосредствено след Втората световна война. През годините между 1948 г. и 1970 г. шестцилиндровите автомобили на британците са сред най-стилните, които може да предложат английските производители. За разлика например от съперника MG с неговите традиционни роудстъри, Aston Martin последователно използва двуместни автомобили, които комбинират спортни характеристики с лукс и удобство. По-мощни V8 модели от серията Aston Martin DBS добавят в програмата 2+2-местни купета от 1967 г. нататък, като заменят базовия модел DB с Aston Martin V8 през 70-те години. На производителя му бяха необходими повече от 20 години, за да предложи отново шестцилиндров двигател при Aston Martin DB 7. През 1999 г. Aston Martin DB 7 прави скок към V12 царската класа със своя новоконструиран двигател. Когато е завършен новият дизайн на тази нова генерация спортни автомобили, британците представят през 2004 г. наследника на Aston Martin DB 9.

Aston Martin DB 9 като купе и кабриолет

В традицията на Gran Turismo Aston Martin DB 9 се предлага в два варианта на каросерията като купе и кабриолет с четири места за пасажери. Външно той се придържа отблизо към предшественика си Aston Martin DB 7, но получава подреден преден дизайн със силно издължени предни фарове под формата на капка, поставени под кристално стъкло, както и динамично изрисувана радиаторна решетка с широки напречни елементи. Същият дизайнерски принцип е интегриран при оформлението на задницата, бронята и дъговидните фарове, вградени в каросерията на автомобила, и така Aston Martin DB 9 в поглед отзад е много по-мек.

Постиженията на купетата Aston Martin DB 9 на пътя

Макар че предшественикът Aston Martin DB 7 заимства основни конструктивни елементи от програмата на леки автомобили Jaguar XJ, Aston Martin DB 9 с нова концепция за шасито се представя като напълно независима разработка на Aston Martin. Продължава да се използва само двигателят на предшественика, който е в употреба от 1999 г., но е модифициран. При Aston Martin DB 9 V12 двигателят първоначално работи с мощност от 335 kW (456 к. с.). С този двигател с работен обем 6,0 литра Aston Martin DB 9 в купе версията ускорява за 4,9 секунди от нула до сто и достига максимална скорост от 305 км/ч.

Постиженията на пътя на Aston Martin DB 9 кабриолетите

Традиционно познатото за британците купе е в състояние да достигне от нула до сто само за пет секунди със своя леко смален двигател с мощност от 331 kW (450 к. с.). Максималната скорост на кабриолета с текстилен покрив според производителя е 300 км/ч. И купето, и кабриолетът са оборудвани с шестстепенна ръчна, както и с шестстепенна автоматична скоростна кутия.

През 2008 г. Aston Martin DB 9 получава фейслифт

Извършеният през 2008 г. фейслифт донесе на V12 моделите малко удължение от 4,69 на вече 4,71 метра. Иначе купето и кабриолетът остават почти непроменени на външен вид. Aston Martin DB 9 постига по-добри спортни резултати с модифицираните си V12 двигатели. Двигателят на Aston Martin DB 9 вече е в състояние да постигне мощност от 350 kW (476 к.с.), като на купето са необходими 4,8 секунди, за да достигне 100 км/ч от място. Максималният въртящ момент се увеличава от 570 на 600 Nm (нютонметра).