Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
opel-frontera-back

Opel Frontera

Opel Frontera Преглед

Виж подробен преглед на автомобила Opel Frontera, включително подробности за най-важните характеристики, технологията на двигателя, оборудването и други полезни данни за този модел. Прочетете още

Употребявани от:
*Най-ниска цена в AutoScout24 през изминалия месец

От 70-те години на миналия век американският автомобилен концерн Дженеръл Мотърс (GM) и японското предприятие Isuzu си сътрудничат в производството на пикапи и офроуд модели. В резултат на това сътрудничество през 90-те години се появява компактен спортен джип (SUV), който Isuzu предлага с името на своята марка, а в същото време слизат от поточната линия при Дженеръл Мотърс (GM) лицензирани копия на тези превозни средства с различни продуктови марки като Chevrolet или Vauxhall. На повечето европейски пазари при Дженеръл Мотърс (GM) в програмата са включени офроуд модели като Opel Frontera. В Европа Opel Frontera се произвежда от 1991 г. до 2003 г. и има две поколения, а три години по-късно се появява приемственикът им Opel Antara.

Първото поколение на Opel Frontera се конструира до 1998 г.

Първото поколение на Opel Frontera се произвежда между 1991 г. и 1998 г. за европейските пазари във Великобритания на базата на Isuzu Rodeo, съответно Isuzu Wizard. Opel Frontera се предлага с две версии на каросерията с две и пет врати. По-късата версия, назована още Opel Frontera Sport, разполага с колесна база от 2,33 метра и достига обща дължина от 4,20 метра, в същото време версията с пет врати се произвежда с удължена с 2,76 метра колесна база с каросерия, достигаща дължина от 4,69 метра. Важна разлика между моделите, наравно с мярката на дължината: Opel Frontera Sport може да бъде купен с мек (сгъваем) покрив. Наред със задвижването на всички колела, при Opel Frontera има задвижване на задните колела при по-малко моторизираните модели.

Моторизации на първите поколения на Opel Frontera

По време на серийното производство на първото поколение до 1998 г. за Opel Frontera се предлагат три бензинови и два дизелови двигателя. В пилотния модел работи агрегат 2 литра с 85 kW (115 конски сили), докато по-мощните задвижвания могат да вдигнат до 100 kW (136 конски сили), а от 1995 г. да разполагат с мощност от 92 kW (125 конски сили). При своето производствено дизелите в програмата си имат двигател 2,3 литра със 74 kW (100 конски сили), от който по-късно се разграничава двигателят с 2,8 литра с 83 kW (113 конски сили).

През 1998 г. на пазара идва второто поколение на Opel Frontera

С оформена по нов начин предница и с някои други изменения в оптиката на пазара през 1998 г. идва второто поколение на Opel Frontera – отново с два вида колесна база. Наред с бензиновия двигател 2,2 литра се предлагат вече V6 агрегати с по-голям обем до 184 kW (250 конски сили), както и дизел с до 88 kW (120 конски сили).