Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
mitsubishi-outlander-l-01.jpg

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander Преглед

Виж подробен преглед на автомобила Mitsubishi Outlander, включително подробности за най-важните характеристики, технологията на двигателя, оборудването и други полезни данни за този модел. Прочетете още

Нови от:
Употребявани от:
*Най-ниска цена в AutoScout24 през изминалия месец

Mitsubishi Outlander е кросоувър, чието производство стартира през 2001 г. SUV-ът се предлага във варианти както с предно предаване, така и със задвижване на четирите колела. Въпреки утвърденото име на японците като автоконструктори и богатото оборудване за класа си, Outlander често остава в сянка. Важна роля в случая изиграва появяването му в момент, в който немските автомобили заемат най-голям пазарен дял. Предопределящо е и излизането на лидера в сегмента Volkswagen Touareg, който прави блесването на всъдехода от Mitsubishi още по-невъзможно.

Недооценен, но отлично представящ се автомобил

Въпреки почти незабележимото в категорията си присъствие, Mitsubishi Outlander представлява един добър избор за търсещите високопроходим автомобил с добро качество. Виждайки го за първи път, няма как да объркате произхода му – той си е типичен японски представител, откъдето и да го погледнете. С габарити, близки до тези на лек автомобил, и добра маневреност кросоувърът е отличен вариант за градско шофиране, а търсещите силни изживявания ще останат доволни от доброто му поведение на пресечен терен. Въпреки относително скромните за класа си размери, SUV-ът притежава голям вътрешен обем, като единствено задното пространство би могло да бъде по-широко. Независимо от метеорологичните условия и качеството на пътната настилка, Outlander винаги се представя изключително добре. Стабилното му поведение и комфортът, който предлага, го правят идеален избор дори за най-капризните автомобилисти. Като недостатък може да се отбележат шумният двигател и недобре звукоизолираното купе. Първоначално използваните двигатели са изцяло бензинови – двулитровите със 136 к.с. и 202 к.с., както и по-мощните 2.4-литрови (142 к.с. и 158 к.с.). С излизането на второто поколение Mitsubishi Outlander се появява и първият дизелов агрегат – френският 2,000-кубиков със своите 140 к.с., а бензиновият 2.4 е обновен до 170 к.с., като към него се присъединява и големият шестак – 3.2 (220 к.с.). Дизайнът също претърпява леки промени, но по-скоро напомня за фейслифт, отколкото за нова модификация. Като опция моделът се предлага и с трета допълнителна седалка и по този начин броят на възможните пасажери в купето нараства до 7. Третата генерация на всъдехода е обявена през 2012 г., като този път японците са се справили повече от перфектно с дизайна и излъчването. Outlander е по-привлекателен от всякога, а интериорът напомня на автомобил от най-горен клас, но с възможностите на SUV. Оборудването е повече от богато, а сигурността е наградена с най-високи резултати при проведените краш-тестове. Двигателите биват два – двулитровият бензинов със 150 к.с. и дизеловият комънрейл 2.2 със същата мощност, който след фейслифта през 2015 г. е заменен с френския си събрат с идентични параметри. При последния се наблюдава много добра икономия на гориво – при комбинирано каране с нормална скорост разходът може да се снижи до непонятните за този клас 5.4 литра на 100 км. Бензиновите двигатели не се открояват с особена ефективност, което е и причината за слабия интерес към тях. Надеждността при кросоувъра е също на високо ниво. По-честата смяна на спирачки поради бързото им износване и безпричинно появяващите се грешки е най-редовното главоболие, с което може да се сблъска един собственик. Изключвайки гореизброените случаи, проблеми не се очакват при експлоатация и навременна смяна на консумативи.

Непопулярен, но добър представител на SUV класа

Въпреки добрите си характеристики, цената не е от най-силните страни на Mitsubishi Outlander, но пък е силно определяща. Това вероятно е и поредната причина за недотам големия му успех. На пазара на употребявани автомобили себестойността на SUV-а е сходна с тази на конкуренцията, а в някои случаи дори и по-ниска, но сянката, зад която стои като нов екземпляр, хвърля тъмнина върху цялостната му популярност. Но както се казва, марката не прави колата. Тези, които не избират возило по емблемата му, може да намерят в японския кросоувър идеален партньор, който да ги съпътства наистина дълго време.