Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
mitsubishi-asx-l-01.jpg

Mitsubishi ASX

Mitsubishi ASX Преглед

Виж подробен преглед на автомобила Mitsubishi ASX, включително подробности за най-важните характеристики, технологията на двигателя, оборудването и други полезни данни за този модел. Прочетете още

Нови от:
Употребявани от:
*Най-ниска цена в AutoScout24 през изминалия месец

Японският авто и мотопроизводител Mitsubishi присъства на европейските пазари от 80-те години като предлагащ офроуд автомобили. Оттогава към класиките в офроуд гамата принадлежи Mitsubishi Pajero, който заради характеристиките си при управление, подобно на предлагания от 1978 г. в Азия Mitsubishi L200, често е използван и като лекотоварен автомобил. С нарастване на изискванията за комфорт и оборудване японците разработват в края на 90-те години модели за процъфтяващия по това време сегмент на SUV. Едно спортно изпълнение на Pajero влиза на пазара, скоро след това конструкторът представя първия компактен SUV, който е въведен под името Mitsubishi Outlander и по-късно създава основата за подобни модели на партньора Peugeot. Въпреки това намаляването на търсенето в класа на SUV продължава и особено в Европа японците прогнозират добри продажбени шансове за един малък и икономичен модел, който като кросоувър трябва да привлече и клиенти извън стандартния кръг от купувачи на SUV. Производството на новия модел започва през 2010 г. в Япония, където е рекламиран като Mitsubishi RVR. На други пазари производителят използва разпознаваемостта на Outlander и предлага своето кросоуъвър нововъведение като Mitsubishi Outlander Sport. В Европа моделът идва при търговците в повечето страни през 2010 г. като Mitsubishi ASX.

Двойно или предно предаване за Mitsubishi ASX

С дължина от почти 4,30 метра и междуосие от 2,67 метра, широкият цели 1,77 метра Mitsubishi ASX променя типичните за своя клас размери. Със своята висока 1,60 метра каросерия той също се отдалечава от отчетливо по-високите класически SUV на марката. При оформлението на Mitsubishi ASX японците залагат на изпитаната смесица от ъгловат силует и заоблени краища. Въпреки че Mitsubishi ASX като типичен кросоувър не отговаря на характеристиките при управление на един истински офроуд автомобил, конструкторът предлага освен серийно производство с предно предаване и един вариант с двойно предаване. Тази опция обаче е на разположение само в комбинация с дизеловия двигател. За пазарите в Европа производителят предлага Mitsubishi ASX с две версии на мотора, отговарящи на стандарта за нива на изгорели газове Euro 5. 1,8-литровият дизелов мотор осигурява 110 кВт (150 к. с.) и дава среден разход 5,5 литра (145 г/км CO2). Бензиновият вариант мобилизира 86 кВт (117 к. с.) при комбиниран разход от 5,9 литра (135 г/км CO2).