Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
Fiat Freemont

Fiat Freemont е пуснат на пазара през 2011 г.

За разработването на първия си миниван италианският автомобилен производител Fiat се обръща към френския концерн Peugeot за партньорство създавайки т. нар. Eurovan серия с италианско-френски родствени модели като Fiat Ulysse, Lancia Phedra или Peugeot 807. Когато производството на Fiat Ulysse спира през 2010 г., италианците слагат нови акценти при разработването на наследника – вместо микробус Fiat иска да представи модерен кросоувър модел в програмата си, който да може да съчетае предимствата на миниван и динамичен SUV автомобил. С представянето на Fiat в американския Chrysler Group вече е на разположение вътрешен партньор и общата серия марки трябва да бъде преструктурирана, възниква и идеята да се донесе в Европа моделът Journey, предлаган от дъщерната на Chrysler фирма Dodge, но с името Fiat, защото марката Dodge вече не се предлага там. По този начин кросоувърът, познат като Fiat Journey , след това като Fiat Freemont , бележи началото на италиано-американското сътрудничество от 2011 г. насам.

Fiat Journey/Freemont се произвежда със седем места за пътници

Fiat Freemont е базиран на представения от Chrysler през 2007/2008 г. Dodge Journey и затова при европейската версия е наличен типичния за марката Dodge висок профил на радиатора. Съгласно концепцията на кросоувър от тази класа вътрешното пространство на Fiat Journey/Freemont трябва да бъде подобно на това на микробус. На практика това означава, че Fiat Freemont е оборудван с трети ред седалки отзад като миниван. Така Fiat Journey/Freemont предлага места за седем пътници. Със сгънати задни седалки италианско-американският кросоувър може да осигури място от около 1460 литра.

Fiat Freemont има варианти и със задвижване на всички колела

При базовата версия на Fiat Freemont се предлага 2,0-литров дизелов двигател на Fiat, който е с мощност от 103 kW (140 к. с.) до 125 kW (170 к. с.). В допълнение на това при представянето на пазара под марката Fiat Freemont получава версия със задвижване на всички колела, по-рано достъпна само за Северноамериканските пазари, която е съчетана с 2,0-литров дизелов агрегат и автоматична скоростна кутия. В тази конфигурация Fiat Freemont се задвижва с мощност до 125 kW (170 к. с.). Бензиновата версия получава по-мощен V6 двигател с работен обем 3,6 литра и мощност до 203 kW (276 к. с.), който идва от рафтовете на Chrysler и вече се използва за Dodge Journey на американския пазар, а сега и за представянето на Fiat Freemont в Европа.