Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
audi-a5-l-01.jpg

Audi A5

Audi A5 Преглед

Виж подробен преглед на автомобила Audi A5, включително подробности за най-важните характеристики, технологията на двигателя, оборудването и други полезни данни за този модел. Прочетете още

Нови от:€ 17 990,-*
Употребявани от:€ 3 000,-*
*Най-ниска цена в AutoScout24 през изминалия месец

След като през 80-те години автомобилният производител от Инголщат Audi представя своето първо купе, ясно се долавя стилистичното родство на модела с двете врати и с дълга падаща линия на покрива с модела среден клас Audi 80. Но целевите групи на двете превозни средства едва ли биха могли да бъдат по-различни. Над четвърт столетие по-късно имиджът на Audi се променя основно. Kупето на ориентираната към спортните лимузини, комбита и кабриолети дъщеря на VW би трябвало да е повече от просто вариация на превозно средство от предишните производствени серии. По този начин през 2007-а с Audi A5 производителят налага една понастоящем призната производствена серия за своето купе с две врати, последвана от лимузина с четири врати и кабриолет.

Audi A5 се въвежда първоначално на пазара като купе

Точно десет години след като последното купе на Audi слиза от поточната линия през 1996-а, производителят от Инголщат отново сближава Audi A5 със своята „купе-традиция“. Новото купе дели конструктивната си платформа с производствената серия на Audi A4, но оптически и спрямо многобройните технически детайли Audi A5 се отличава значително от A4. Като за начало, в производствената серия е топ моделът с бензинов двигател, който инженерите оборудват с 32-литров V6 двигател, който може да мобилизира до 195kW (265 конски сили) и за шест секунди изтласква Audi A5 до 100 км/ч. Успоредно с това в програмата на Audi A5 се вземат два по-малки модела с бензинови двигатели със степен на мощност от 118 kW (160 конски сили) до 155 kW (211 конски сили).

Audi A5 като лимузина и кабриолет

В новата производствена серия на Audi A5 се въвежда като втора форма на каросерията електрически падащия текстилен покрив. Програмата се окомплектова с лимузина с четири врати, запазват се купе формите, но въпреки това се конструира с четири врати и се предлага на пазара от производителя като Audi A5. Като моторизации на разположение на всички модели на Audi 5, наред с назованите двигатели Ото, са също и дизелови задвижвания на три степени. Дебютният модел е изработен от Audi A5 с обем два литра, който може да вдигне до 125 kW (170 конски сили). Оттук нататък в Audi A5 се монтира дизелов двигател с 2,7 литра обем и 140 kW (190 конски сили). Топ моделът при дизелите е Audi A5 с три литра обем, който разполага с максимална сила на мощност от 176 kW (240 конски сили). Така Audi A5 изминава разстоянието от 0 до 100 км/ч за почти под шест секунди.

Audi S5 и Audi RS5 дават две спортни версии на Audi A5

След въвеждането на моделните серии на Audi A5 допълнително към тях се предлагат в малки серии купета, кабриолети и лимузини с V8 двигател. Тези Audi S5 спортни модели със задвижване на четирите колела за цялата серия вдигат до 260 kW (354 конски сили) и успяват за едва пет секунди да достигнат границата от стоте километра. През 2010-а програмата се допълва с купе топ модела Audi RS5, на който агрегатът V8 му предоставя мощност от 331 kW (450 конски сили). Времето за ускоряване пада на 4,6 секунди.