Употребявани автомобили Audi RS4 за продажба в AutoScout24

Намери своето мечтано превозно средство

Оферти за вашето търсене

Оферти за вашето търсене

Audi RS4 е топ моделът на производствената серия среден клас на Audi

За да се подсили спортният имидж на марката Audi, производителят от Инголщадт използва в средата на 90-те години своето, разработено първоначално за конструирането на Audi quattro, ноу-хау за подготовката на подходящи за уличното платно превозни средства, като например спортно комби с висока мощност, което бива представено през 1994 г. като Audi RS2. Така при производствената серия среден клас на конструктора започва традицията на спортните модели, които идват на пазара през 1999 г. с наименованието Audi RS4. Audi RS4 се предлага изключително като комби на конструираното до 2001 г. първо поколение. С въведеното през 2005 г. второ поколение RS4 производителят разширява програмата си с две версии на каросерията, така че Audi RS4 да слезе по това време от поточната линия и като лимузина, и като кабриолет. Произвежданите в малки серии Audi RS4 заради своя капацитет на мощност се считат за топ модели на производствената серия Audi A4. Монтираната технология предоставя основата за спортната версия на Audi A6, която през 2002 г. с Audi RS6 затвърждава програмата с един клас нагоре.

Задвижването на всички колела и спортното оборудване на Audi RS4

За разлика от моделите в големи серии, Audi-тата RS4 получават многобройни конструктивни и технологични модификации. За задвижването отговарящите за конструирането на Audi RS4 инженери на дъщерния модел на Audi-quattro използват двигатели с голям обем в конструктивен вариант V6 и V8. Допълнителен признак на спортните модели: Audi RS4 се конструират изключително само със задвижване на всички колела.Също и шасито бива изменено в съответствие с представянето на превозното средство. Във външното оформяне Audi-тата RS4 демонстрират своята спортна претенция чрез характерните дизайнерски признаци като пластичните подкалници, спортни джанти, преден спойлер, алуминиеви елементи и специален надпис, обозначаващ RS оборудване. Във вътрешната част Audi RS4 се различава от Audi A4 чрез монтираните в серийното производство спортни седалки, изменената оптика на инструментите, както и оформения по различен начин волан и алуминиевите педали.

Двигатели с висока мощност за Audi RS4

В произвежданото до 2001 г. първо поколение на Audi RS4 инженерите залагат на V6 двигател с 2.7 литра обем, проветряван от два турбокомпресора, който предоставя на разположение на Audi RS4 до 280 kW (381 конски сили) и довежда спортното комби до 100-те километра за по-малко от пет секунди. В предлаганото между 2005 г. и 2009 г. второ поколение на Audi RS4 работи V8 двигател със стойности на мощност от 309 kW (420 конски сили), който е с директно впръскване без да е турбо благодарение на високия момент на въртене. Агрегатът 4.2 литра изпълнява вярно своите задължения и в модифицираната форма на представеното през 2012 г. трето поколение на Audi RS4.

Новото издание на спортното комби Audi RS4 през 2012 г.

Произвежданото в Некарзулм трето поколение на Audi RS4 слиза от поточната линия през лятото на 2012 г. и се присъединява към традицията на първоначално произвежданата само като спортно комби серия RS4. При новото издание на спортните комбита на Audi може да бъде предизвестена мощност до 331 kW (450 конски сили). Въпреки лекото покачване на теглото при новите модели, на производителя се отдава да подобри чрез оптимизираното представяне на двигателя стандартното време за ускорение на 0.2 секунди. Премиера на спортното комби Audi RS4 от 2012 г.: вместо монтираната досега 6-ходова трансмисия моделите получават за пръв път трансмисия с двоен съединител със седем степени на превключване.